Excursie Joods Amsterdam

8 december: Excursie Joods Amsterdam

FB (4)

Op vrijdag 8 december zijn we, ondanks de sneeuw- en hagelbuien, met een klein gezelschap naar Amsterdam geweest. Eric Ottenheijm organiseerde een excursie met als thema ‘Joods Amsterdam’. De stad Amsterdam heeft een rijke geschiedenis in relatie tot het jodendom de joodse gemeenschap, dat is duidelijk geworden.

De excursie ging van start in Amsterdam Zuid bij een zogenaamde ‘huissynagoge’ (Kehillas Ya’aqov) van een kleine orthodoxe gemeente. Vroeger was het een synagoge voor Oost-Europeanen, maar inmiddels niet meer. Er wonen nu zelfs studenten boven de synagoge. Rabbi Leo Mock en Eric Ottenheijm vertelden enthousiast en wisten vele vragen te beantwoorden.

’s Middags hebben we een bezoek gebracht aan het Joods Kwartier in Amsterdam. Onder meer de Portugese-Israëlitische Synagoge, de Hollandse Schouwburg en het Joods Historisch Museum. Een geslaagde, leerzame dag die afgesloten werd met een glas bier in een oudbruin café bij de Amstel. Wij danken de studenten voor hun enthousiasme. Verder danken we Eric Ottenheijm voor het realiseren van de excursie. Hopelijk volgend jaar weer voor een nieuwe groep studenten en Aladdini! Kijk hier voor alle foto’s.